Medicum radioloogia uuringud, MRT, kpmpuutertomograafia.

Uuringud ja diagnostika

Medicum radioloogia uuringud, MRT, kpmpuutertomograafia.

Pakume nii tasulisi kui Tervisekassa kindlustuse raames teostatavaid uuringuid. Medicumis on olemas radioloogia osakond, labor ja mitmed teenused tervise uurimiseks.

< Tagasi

Silmad ja nägemine

Hint: The content must start with a paragraph. This is a requirement for the block to work correctly. Please replace this hint with your content.


Aja broneerimine

Silmadega seotud mure korral aitavad kaks spetsialisti – optometrist on keskendunud nägemise kontrollile ja prilliretseptidele, silmaarst tegeleb silmahaiguste ja silmatraumadega. 

Millal aitab optometrist, millal silmaarst?

Optometrist ja silmaarst ehk oftalmoloog on seega kaks erinevat tüüpi silmaarsti, kellel on erinevad pädevused ja koolitused. 

Optometristi peamine ülesanne on hinnata ja korrigeerida nägemisprobleeme, ta nõustab kliente, kes vajavad nägemiseks abivahendeid ning ta väljastab prillide ja kontaktläätsede retsepte.

Optometristil ei ole arstikraadi, vaid bakalaureuse- või magistrikraad optomeetrias, mis on silma tervise ja nägemise valdkonnas. Kui avastatakse tõsisemad silmahaigused või vajatakse kirurgilist sekkumist, suunatakse patsiendid silmaarsti juurde.

Optometristi valdkonnad:

  • nägemiskontroll, millega määratakse kindlaks nägemisteravus ja refraktsioonivead nagu lühinägelikkus, kaugnägelikkus ja astigmatism
  • prillide ja kontaktläätsede määramine
  • nägemisprobleemide diagnoosimine
  • nõustamine nägemise parandamise, silmade tervise säilitamise ja ennetavate meetmete osas. 

Silmaarst ehk oftalmoloog tegeleb põletikuliste, ägedate ja krooniliste haigustega, silmatraumade ja nägemisprobleemidega. Ta võib ravida mitmesuguseid silmahaigusi ja teha ka operatsioone.

Silmaarsti valdkonnad:

  • tegeleb lühinägelikkuse, kaugnägelikkuse, astigmatismi ja vanusega seotud nägemise halvenemisega seotud probleemide diagnoosimise ja korrigeerimisega.
  • ravib erinevaid silmapõletikke (sidekesta/sarvkesta põletik).
  • glaukoomi ravi
  • silmade vigastused (võõrkeha sattumine silma, kriimustus, sodi silmas)